Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας
ΥΛΙΚΑ
- 2 φέτες ψωμί γερμανικό μαύρο πολύσπορο
- 150 γρ. σολομό καπνιστό
- 80 γρ. μυζήθρα φρέσκια
- 6 φέτες αγγούρι
- 1/8 κουτ. γλυκού πιπέρι καυτερό ή μπούκοβο
- ½ κουτ. γλυκού μέλι
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού κάππαρη πλυμένη σε φρέσκο νερό
- 2 λεπτές ροδέλες κρεμμύδι
- αλάτι
- λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ψωμιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ το αγγούρι με λίγο αλάτι, το μέλι, το καυτερό πιπέρι και το ξίδι, και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά. Απλώνουμε το βούτυρο πάνω στις δυο φέτες ψωμιού. Τοποθετούμε στη μία φέτα τον σολομό και απλώνουμε πάνω του τις ροδέλες του κρεμμυδιού, την κάππαρη, το μαριναρισμένο αγγούρι και τη μυζήθρα. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμί.
Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας