Η συνταγή για την τέλεια σπιτική μουστάρδα

16.06.2016
Μάθε πώς μπορείς να παρασκευάσεις στο σπίτι τη δική σου μουστάρδα, εύκολα, γρήγορα και απλά.
  1. Άλεσε στο μπλέντερ 3 κουταλιές σιναπόσπορους καφέ χρώματος, 1 κουταλιά σιναπόσπορους κίτρινους και 1 κουταλάκι μουστάρδα σκόνη.
  2. Άδειασε το μείγμα σε μπολ, πρόσθεσε τόσο νερό ώστε να μουλιάσει και άφησέ το στο ψυγείο.
  3. Έπειτα από 24 ώρες πρόσθεσε 1 πρέζα αλάτι, 1/3 κουταλάκι κουρκουμά, 2 κουταλιές ξίδι και 4 κουταλιές κρασί λευκό και ανάμειξε καλά όλα τα υλικά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  4. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο νερό. Βάλε τη μουστάρδα σε γυάλινο βαζάκι και κλείσε το καλά με το καπάκι του.

Διατηρείται στο ψυγείο για 10 μέρες.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 152

Update: Ιούνιος 2016.