- Άλεσε στο μπλέντερ 3 κουταλιές σιναπόσπορους καφέ χρώματος, 1 κουταλιά σιναπόσπορους κίτρινους και 1 κουταλάκι μουστάρδα σκόνη.
- Άδειασε το μείγμα σε μπολ, πρόσθεσε τόσο νερό ώστε να μουλιάσει και άφησέ το στο ψυγείο.
- Έπειτα από 24 ώρες πρόσθεσε 1 πρέζα αλάτι, 1/3 κουταλάκι κουρκουμά, 2 κουταλιές ξίδι και 4 κουταλιές κρασί λευκό και ανάμειξε καλά όλα τα υλικά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο νερό. Βάλε τη μουστάρδα σε γυάλινο βαζάκι και κλείσε το καλά με το καπάκι του.
Διατηρείται στο ψυγείο για 10 μέρες.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 152
Update: Ιούνιος 2016.