Πολίτικη βασιλόπιτα

29.12.2015
Υποδεχθείτε το 2016 με μια ζαχαρένια απόλαυση και το τυχερό φλουρί που περιμένει τον νικητή

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 5 αβγά (το 1 για το άλειμμα)
  • -2 φλιτζάνια γάλα ζεστό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μαχλέπι
  • 1 κουτ. γλυκού μαστίχα σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • 2 φακελάκια μαγιά ξηρή σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι

Eκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη μαγιά και το γαρίφαλο. Προσθέτουμε το γάλα και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα αβγά, το μαχλέπι και τη μαστίχα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Συνεχίζουμε το ζύμωμα έως ότου σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Tη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Zυμώνουμε και πλάθουμε σχηματίζοντας μια μεγάλη μπάλα. Tην τοποθετούμε στο κέντρο ενός βουτυρωμένου ταψιού, τη σκεπάζουμε και περιμένουμε να φουσκώσει ξανά. Tην αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό, την πασπαλίζουμε με σουσάμι και την ψήνουμε στους 160C για μία ώρα.

Συνταγές από το Cook Book