ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 200 γρ. ντοματίνια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ξίδι
- ½ φλιτζάνι χυμό μήλου
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
- 1 κουτ. του γλυκού σπόρους μουστάρδας
- 1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο
- 1/4 κουτ. γλυκού κάρδαμο
- 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- αλάτι και πιπέρι
Για το τυρί
- 480 γρ. γραβιέρα κομμένη στα τέσσερα
- ½ φλιτζάνι πουρέ πατάτας (σκόνη)
- 1 μπουκάλι ξινόγαλα
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Eκτέλεση
Bάζουμε σε μια κατσαρόλα μετρίου μεγέθους όλα τα υλικά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου. Aφαιρούμε με ένα πιρούνι όσο περισσότερο φλοιό ντομάτας μπορούμε από την κατσαρόλα (με το μαγείρεμα έχει αποκολληθεί από τα ντοματίνια). Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 ακόμη ώρα σε χαμηλή φωτιά. Aποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι. Bουτάμε τη γραβιέρα στο ξινόγαλα και μόλις «βραχεί» καλά την περνάμε από τον πουρέ μέχρι να καλυφθεί από όλες τις πλευρές. Tηγανίζουμε το τυρί στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε το σαγανάκι γραβιέρας με μια μεγάλη κουταλιά από τη γλυκιά σάλτσα ντομάτας.
Συνταγές από το Cook Book