Αλμυρά κανταϊφάκια με διάφορα τυριά

13.01.2016
Εύκολα και πρωτότυπα σνακ που μας βγάζουν ασπροπρόσωπους σε επισκέψεις της τελευταίας στιγμής!

Συνοδεύονται άψογα με ένα αρωματικό λευκό ή κόκκινο κρασί.

Δες τη συνταγή

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

  • 2 φλιτζάνια γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
  • 1½ φλιτζάνι ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1/2 φλιτζάνι μπλε τυρί θρυμματισμένο
  • 4 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την κρέμα

  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 2 αβγά

Eκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τα τυριά, τα αβγά και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, προκειμένου να σφίξει λίγο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί. «Ξαίνουμε» το κανταΐφι τραβώντας το απαλά με τα δάχτυλα και το χωρίζουμε σε περίπου 30 κομμάτια. Απλώνουμε το κάθε κομμάτι κανταΐφι στη χούφτα μας (μισοκλεισμένη) και βάζουμε πάνω 1 κουταλιά σούπας από τη γέμιση. Κλείνουμε τη χούφτα μας για να καλυφθεί η γέμιση και τοποθετούμε στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: Χτυπάμε στο πολυκοπτικό τα αβγά με το γάλα και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τα κανταϊφάκια. Τα ψήνουμε για 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και τα σερβίρουμε ζεστά.

Συνταγές από το Cook Book