Πικάντικα κεφτεδάκια με γιαούρτι

04.01.2016
Εύκολα και πρωτότυπα σνακ που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους σε επισκέψεις της τελευταίας στιγμής, συνοδεία ενός αρωματικού λευκού ή κόκκινου κρασιού.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • 1 μικρή πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. σούπας γιαούρτι σακκούλας
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • 4 κουτ. σούπας κρασί κόκκινο
  • 4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • αλάτι
  • αλεύρι και ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Eκτέλεση
Βάζουμε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ (εκτός από το αλεύρι και το λάδι για το τηγάνισμα) και ανακατεύουμε πολύ καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες. Πλάθουμε με τα χέρια τα κεφτεδάκια στο σχήμα και το μέγεθος που θέλουμε και τα απλώνουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μιά λαδόκολα. Καλό θα είναι να μη δώσουμε στα κεφτεδάκια πολύ μεγάλο όγκο γιατί δεν θα τηγανιστούν σωστά. Απλώνουμε το αλεύρι σε πιάτο και περνάμε ένα-ένα τα κεφτεδάκια από μέσα. Τα τινάζουμε για να μείνει ελάχιστο πάνω τους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγές από το Cook Book