Γλυκά με 3 υλικά! Φτιάξε τα όλα

11.01.2016
Είσαι λάτρης των γλυκών αλλά με τη ζαχαροπλαστική η σχέση σου δεν είναι και η καλύτερη; Δεν αντέχεις τις μπελαλίδικες συνταγές και την πολύωρη προτετοιμασία;

Σου δίνουμε συνταγές για γλυκά πανεύκολα που γίνονται μόλις με 3 υλικά! Από πανκέικς και μοπισκότα μέχρι γλυκίσματα με κρέμα, μπράουνις και μους.

Πανκέικς με μπανάνα

Μόλις με μια μπανάνα, αυγό και λίγη κανέλα μπορείς να φτιάξεις γευστικά πανκέικς! Απλά αναμειγνύεεις αναλογία μιας μπανάνας με δύο αυγά, ψήνεις και πασπαλίζεις με κανέλα.

Γλύκισμα με ορέο & σαντιγί

Χτύπα την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί, θρυμμάτισε τα μπισκότα ορέο και βούτυξέ τα μέσα σε γάλα για μερικά δευτερόλεπτα. Στρώσε τα 1/3 της σαντιγί σε ένα ταψάκι και από πάνω τοποθέτησε τα βρεγμένα με γάλα μπισκότα. Συνεχίζεις με την υπόλοιπη σαντιγί και ξαναβάζεις άλλη μια στρώση με μπισκότα που έχεις βρέξει με γάλα. Συνεχίζεις με άλλη μια στρώση σαντιγί κι από πάνω θρυμματίζεις τα υπόλοιπα μπισκότα ή τα τοποθετείς ολόκληρα σαν ντεκόρ. Αφήνεις το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες, κόβεις σε κομμάτια και σερβίρεις.

Μπράουνις με νουτέλα

Τα μπράουνις με νουτέλα μπορούν να γίνουν με μόλις δύο αυγά, μια κούπα νουτέλα και μισή κούπα αλεύρι. Μόλις τα υλικά ομογενοποιηθούν, στρώνεις το μείγμα σε ταψί και ψήνεις σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά.

Μους λεμόνι

Μια υπέροχη και γευστική μους λεμόνι για να γίνει χρειάζεται μόλις δύο κούπες ζάχαρη, τέσσερα λεμόνια και κρέμα ζαχαροπλαστικής. Αρχικά φτιάχνεις το σιρόπι λεμονιού και στη συνέχεια ανακατεύεις με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και βάζεις το μείγμα στο ψυγείο. Τόσο απλό.

Μπισκότα φυστικοβούτυρου

Ένα αυγό, μια κούπα ζάχαρη και μια κούπα φυστικοβούτυρο αρκούν για να φτιάξεις υπέροχα μπισκοτάκια. Αναμειγνύεις τα υλικά, στρώνεις τη ζύμη και κόβεις με τα κουπατ κουλουράκια. Ψήνεις στο φούρνο στους 180 για 12 λεπτά.