Υλικά για 4-6 άτομα
- 12 ντομάτες ώριμες, όχι πολύ μαλακές
- 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 10 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα
- 2-3 πατάτες,
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 «Σπιτικό» Ζωμό Κότας Κnorr
- 1 ματσάκι μαϊντανό και 1/2 δυόσμο
- 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
- 2 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, λίγη ζάχαρη
- λίγη φρυγανιά τριμμένη, αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Kόβουμε στο πάνω μέρος τις ντομάτες δημιουργώντας ένα καπάκι και τις αδειάζουμε. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό τους με ζάχαρη και τις τοποθετούμε ανάποδα μέσα στο ταψί. Πολτοποιούμε στο πολυκοπτικό τη σάρκα τους. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τον κιμά και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με τον μισό χυμό της ντομάτας, τον σπιτικό ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε δυόσμο, μαϊντανό, ρύζι, κουκουνάρι, σταφίδες. Αλατοπιπερώνουμε. Aνακατεύουμε και γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 τις ντομάτες. Μοιράζουμε τις πατάτες ανάμεσά τους και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ντομάτα, αλατίζουμε πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά και βάζουμε στο ταψί ελάχιστο νερό. Σιγοψήνουμε στους 170°C, για 90'.