Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Υλικά
-2 πατάτες μέτριες
-2 κουτ. σούπας γάλα εβαπορέ
-200 γρ. μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
-50 γρ. σαλάμι αέρος πολύ ψιλοκομμένο
-1 πρέζα μοσχοκάρυδο
-1/4 φλιτζανιού κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
-1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
-1 κουτ. σούπας μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
-πιπέρι
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + ελαιόλαδο για τηγάνισμα
-1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Eκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρούς κύβους. Τις βράζουμε σε κατσαρολάκι με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Μόλις κρυώσουν, τις λιώνουμε καλά με πιρούνι και προσθέτουμε το γάλα. Βράζουμε τον μπακαλιάρο σε μικρό τηγάνι με λίγο νερό για 5 λεπτά. Σουρώνουμε καλά και τον πιέζουμε με το χέρι να φύγει σχεδόν όλη η υγρασία του. Ψιλοκόβουμε και τον προσθέτουμε στην πατάτα. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σαλάμι αέρος για 4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο στο μείγμα της πατάτας και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τη ρίγανη, το θυμάρι και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε αρκετό πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε κεφτεδάκια. Τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν καλά. Σερβίρουμε αμέσως.