Κρεμμύδια τηγανητά

29.01.2014

Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα

Υλικά

-2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε ροδέλες
-1 φλιτζάνι αλεύρι
-1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
-1 κουτ. γλυκού πάπρικα
-1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
-2 αβγά
-1½ φλιτζάνι γάλα
-σπορέλαιο για το τηγάνισμα
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες περίπου 1,5 εκατοστού. Αναμειγνύουμε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. Χτυπάμε καλά τα αβγά με το γάλα σε άλλο μπολ. Ζεσταίνουμε μπόλικο σπορέλαιο σε κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί καλά, βουτάμε τα κρεμμύδια στο αλεύρι, τα τινάζουμε ελαφρώς και τα βουτάμε στο αβγό. Τα περνάμε ξανά από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα για 3-4 λεπτά. Τα αφήνουμε για λίγο πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε αμέσως.