Σκαλτσούνια

26.07.2013
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ με το μίξερ το ελαιόλαδο, το κρασί και τη ζάχαρη.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 35 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 25 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

Για τη ζύμη

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3½ φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες

Για τη γέμιση

  • 25 λουκούμια περγαμόντο μικρά
  • 50 αμύγδαλα λευκά
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • ανθόνερο για το ράντισμα

EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ με το μίξερ το ελαιόλαδο, το κρασί και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 25 κομμάτια. Απλώνουμε κάθε κομμάτι ζύμης στην παλάμη μας, βάζουμε από 1 λουκούμι και 2 αμύγδαλα και κλείνουμε τη ζύμη. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και όταν κρυώσουν, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με αρκετή ζάχαρη άχνη.