Αφράτα ψωμάκια πρωινού

11.11.2013

Yλικά

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 2 κουτ. σούπας αλάτι
  • 8 αβγά μεγάλα
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • βούτυρο
  • 12 φορμάκια πυρέξ για κρεμ καραμελέ ή ραμεκέν

EKTEΛEΣH

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα σε κατσαρολάκι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε μπολ. Με το μίξερ χειρός αρχίζουμε να χτυπάμε το γάλα και ταυτόχρονα προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Μόλις τα βάλουμε όλα, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί ένα ομογενές μείγμα. Αλείφουμε το εσωτερικό από τις φόρμες με λίγο από το βούτυρο και μοιράζουμε το μείγμα μέσα. Πάνω τους μοιράζουμε το τυρί. Μεταφέρουμε στον φούρνο και τα ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν τόσο όσο να βγαίνουν έξω από τη φόρμα. Τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα. Ξαναζεσταίνονται στον φούρνο πολύ εύκολα. Μπορούμε, αν θέλουμε να τους δώσουμε μικρότερο μέγεθος, να τα βάλουμε σε μικρά φορμάκια.

Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ