Η μπύρα στη μαγειρική

13.03.2013
Η μπύρα δε χρησιμεύει μόνο για αφράτο κουρκούτι! Μάθε δοκιμασμένες χρήσεις της στη μαγειρική και δώσε άρωμα και έξτρα γεύση στο φαγητό σου!

Η μπύρα στο μαγείρεμα προσδίδει ιδιαίτερο άρωμα και γεύση σε πολλά φαγητά. Να θυμάσαι μόνο ότι κάθε τύπος μπύρας έχει διαφορετική γεύση γι΄αυτό επέλεξε αυτή που σου αρέσει.

Σε γενικές γραμμές μια ελαφριά μπύρα ή με φρουτώδη γεύση είναι προτιμότερη στη μαγειρική σε σχέση με τις πιο πικρές, δίχως αυτό να είναι ο κανόνας καθώς, όλα είναι θέμα γούστου!

Δοκιμασμένες χρήσεις μπύρας στη μαγειρική

* Χρησιμοποίησέ τη στο κουρκούτι για λαχανικά και ψάρι. Θα το κάνει πιο αφράτο και θα δώσει νοστιμιά.

* Μπορείς να την προσθέσεις στη μαρινάδα για τα κρέατα.. Η μπύρα θα μαλακώσει το κρέας και θα ενισχύσει τη γεύση.

* Δοκίμασε να την βάλεις σε σάλτσες λιπαρές ή πικάντικες. Θα δώσει νότες δροσιάς ενισχύοντας το γευστικό αποτέλεσμα. Προσοχή μόνο στην ποσότητα της μπύρας. 2-3 Κουταλιές αρκούν

* Αντικατέστησε το νερό με μπύρα σε ζωμούς για να τους κάνεις πιο γευστικούς.

* Βράσε με νερό και μπύρα θαλασσινα όπως τις γαρίδες, τα μύδια κτλ για να μη μυρίζουν και να πάρουν γεύση κι άρωμα.

* Βάλε λίγη μπύρα στη ζύμη του ψωμιού για ιδιαίτερη γεύση.

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα