ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 1 μαρούλι
- 4 αντζούγιες στο λάδι
- 60 γρ. κάππαρη
- 10 ελιές μαύρες (χωρίς το κουκούτσι) κομμένες σε φέτες
- 60 γρ. κουκουνάρι ψημένο ελαφρώς στο τηγάνι
- 2 φέτες ψωμί
- 30 γρ. σταφίδες
- 1/2 αγγούρι
- 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε το μαρούλι. Χωρίζουμε προσεκτικά τα φύλλα σε 6 κομμάτια χωρίς να τα αποκολλήσουμε από τη βάση τους. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Χτυπάμε τις αντζούγιες στο μούλτι μαζί με 2-3 κουταλιές ζεστό νερό. Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε την κάππαρη, τις ελιές, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και 6-7 κουταλιές ελαιόλαδο. Μοιράζουμε το μείγμα με κουταλάκι ανάμεσα στα φύλλα του μαρουλιού. Κόβουμε το αγγούρι σε λεπτές λωρίδες και στολίζουμε τη σαλάτα. Κόβουμε το ψωμί σε κύβους και το σοτάρουμε στο τηγάνι με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τους κύβους ψωμιού, πασπαλίζουμε με πιπέρι και αλάτι(προσεκτικά)και σερβίρουμε.
Tips: Για περισσότερο χρώμα και γεύση, προσθέτουμε λεπτές λωρίδες από κόκκινη πιπεριά ή τσίλι.
- Προαιρετικά, εμπλουτίζουμε τη σαλάτα με καρότο τριμμένο ή ντοματίνια κομμένα στη μέση, ανάλογα με ό,τι υπάρχει διαθέσιμο στο ψυγείο.