ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια
Yλικά
- 24 γαρίδες μεγάλες
- 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
- 6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες (χωρίς τη φύτρα) και κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας μπούκοβο
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 κουτ. γλυκού μέλι
- 1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε σε μπολ τη μουστάρδα, το μέλι, τον χυμό λεμονιού και το μπούκοβο και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Καθαρίζουμε τις γαρίδες (κρατώντας τα κεφάλια και τα κελύφη της ουράς). Αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι με μαχαίρι. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά να μαραθούν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τις γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές και μόλις ροδίσουν, σβήνουμε με το μείγμα της μουστάρδας. Αλατοπιπερώνουμε, ανακινούμε καλά το τηγάνι να πάει παντού η σάλτσα και έπειτα από 2-3 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε με λευκό πιλάφι.
Tip: Το πιάτο ταιριάζει και με κριθαράκι. Αν θέλετε, προσθέστε προς το τέλος 1 σφηνάκι κρασί λευκό ή ούζο για σπιρτάδα στη γεύση. Αυτήν την εποχή έχει εξαιρετική φρέσκια γάμπαρη.