- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 50 λεπτά
- ΑΝΑΜΟΝΗ 1 βράδυ
- ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 άτομα
- ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 3 αβγά (ολόκληρα)
- 90 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. αλεύρι
- 40 γρ. κακάο + 1 φλιτζάνι κακάο κοσκινισμένο
- 2 κουτ. σούπας κονιάκ
- 450 γρ. μαρμελάδα κάστανο
- 3 αβγά βιολογικά (χωριστά κρόκοι - ασπράδια)
- 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί (διαμέτρου 24 εκ.) και το στρώνουμε με χαρτί ψησίματος. Χτυπάμε τα 3 αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι με τα 40 γρ. κακάο και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα διπλώνοντας απαλά. Μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε για 8-10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τη μαρμελάδα με τους 3 κρόκους. Λιώνουμε τη σοκολάτα, ρίχνουμε το κονιάκ και ενώνουμε με το μείγμα μαρμελάδας. Χτυπάμε τα 3 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε προσεκτικά τη μαρέγκα με το μείγμα σοκολάτας και τη σαντιγί. Καλύπτουμε με το μείγμα το παντεσπάνι. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ. Πασπαλίζουμε με το 1 φλιτζάνι κακάο και σερβίρουμε.