Mαστίχα Χίου

31.01.2013
Zεσταίνουμε το υποβρύχιο μαστίχα σε μέτρια κατσαρόλα σε μπεν μαρί και το αναμειγνύουμε με τη μαστίχα ή το μαστιχέλαιο, την αμυγδαλόψιχα, την ψίχα ή το άρωμα πικραμύγδαλου και το ξύσμα λεμονιού.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 45-50 κομμάτια
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

ΓIA TH ΓΈMIΣH

  • 300 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
  • 250 γρ. υποβρύχιο μαστίχα
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα ξερή κοπανισμένη ή 3 σταγόνες μαστιχέλαιο
  • 2 αβγά (τα ασπράδια τους)
  • 1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 3-4 πικραμύγδαλα κοπανισμένα ή 3 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου

ΓIA TO TΎΛIΓMA

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
  • ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

EKTEΛEΣH
Zεσταίνουμε το υποβρύχιο μαστίχα σε μέτρια κατσαρόλα σε μπεν μαρί και το αναμειγνύουμε με τη μαστίχα ή το μαστιχέλαιο, την αμυγδαλόψιχα, την ψίχα ή το άρωμα πικραμύγδαλου και το ξύσμα λεμονιού. Xτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Kόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες πλάτους 8 εκατοστών και τα βουτυρώνουμε ένα ένα. Tοποθετούμε στη μία άκρη τους λίγη γέμιση, διπλώνουμε τα πλαϊνά του φύλλου και τα τυλίγουμε σε μικρά ρολά σαν φλογέρες. Bάζουμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και τα αλείφουμε με βούτυρο. Tα ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Oσο είναι ακόμη ζεστά, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.