Γλώσσα μοσχαρίσια με σάλτσα από κεφαλοτύρι

12.02.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια

Yλικά

1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο

1/2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1/4 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου

1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό

2 κουτ. σούπας από τον ζωμό βρασίματος

1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι

1 πρέζα ζάχαρη

1/2 κουτ. γλυκού αλεύρι

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 γλώσσα από μοσχαράκι γάλακτος, περίπου 700 γρ.

1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα

1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες

1 κουτ. σούπας ολόκληρο μπαχάρι

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τη γλώσσα σε αρκετό νερό μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να έχει μαλακώσει καλά. Τη βγάζουμε από τα υγρά και την αφήνουμε να κρυώσει. Από τα υγρά κρατάμε 2 κουταλιές που θα χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε τη μεμβράνη γύρω από τη γλώσσα και την κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες κατά μήκος της φοράς της. Σκεπάζουμε καλά τις φέτες με διαφανή μεμβράνη μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά, εκτός από τον μαϊντανό, και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να δένουν και να πάρουν τη μορφή σάλτσας. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το τυρί. Βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Μοιράζουμε τις φέτες της γλώσσας σε τέσσερα πιάτα, τις αλατοπιπερώνουμε ξανά και προσθέτουμε πάνω τους τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως.