- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
- ΑΝΑΜΟΝΗ 1 ώρα
- ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 50 λεπτά
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
- ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 1 φλιτζάνι + 6 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 2 + 1 κουτ. σούπας αλεύρι
- 4 κρόκους + 6 ασπράδια αβγών
- 1? κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι μυζήθρα φρέσκια
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 φλιτζάνια γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας
- 1/4 φλιτζανιού βερμούτ γλυκό
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
EKTEΛEΣH
Ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ τα 3/4 του ενός φλιτζανιού ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλεύρι. Προσθέτουμε τους κρόκους αβγών, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε ξανά. Zεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε πολύ αργά στο μείγμα του αβγού. Mόλις ενωθούν τα υλικά, μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνέχεια για 1 λεπτό. Το αφήνουμε λίγο εκτός φωτιάς να κρυώσει. Μεταφέρουμε το μείγμα πίσω στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε τη μυζήθρα και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομογενές μείγμα.
Kαλύπτουμε τον κάδο με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει καλά για μία ώρα. Aλείφουμε 6 φόρμες για σουφλέ με βούτυρο και τις πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη του φλιτζανιού. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Xτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να δέσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε τις 6 κουταλιές ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξουν. Τα αναμειγνύουμε ελαφρώς με το μείγμα του τυριού με πλαστική σπάτουλα χωρίς πολύ ανακάτεμα. Γεμίζουμε τις φόρμες με προσοχή και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσουν καλά, για 25-30 λεπτά περίπου. Βράζουμε ελαφρώς το γλυκό κουταλιού στραγγισμένο, το βερμούτ, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να εξατμιστεί το ποτό. Σερβίρουμε αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο μαζί με λίγο γλυκό κουταλιού.