Συκωτάκια κοτόπουλου με κυδώνι, πορτοκάλι και κύμινο

24.07.2013
Ξεπλένουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε τα συκωτάκια. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο και προσθέτουμε τα συκωτάκια.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 600 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1/2 κυδώνι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1/2 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • 2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε τα συκωτάκια. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο και προσθέτουμε τα συκωτάκια. Τα σοτάρουμε καλά για 8-10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το κυδώνι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά επιπλέον. Σβήνουμε με το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε το κύμινο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αφήνουμε τα συκωτάκια να συνεχίσουν να σοτάρονται μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.