Yλικά
- 1/2 κιλό μακαρόνια χοντρά με τρύπα
- 3/4 κιλού φέτα θρυμματισμένη
- 8 αβγά χτυπημένα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 8 φύλλα χωριάτικα
- 2 φλιτζάνια γάλα
- πιπέρι, λίγο αλάτι
EKTEΛEΣH
Βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να κρατάνε (al dente), τα σουρώνουμε και τα ζεματίζουμε με ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τα 6 αβγά χτυπημένα, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί 4 φύλλα αλειμμένα ανάμεσα με ελαιόλαδο. Απλώνουμε πάνω τη μισή γέμιση μακαρονιών. Σκεπάζουμε τα μακαρόνια με άλλα 2 φύλλα επίσης αλειμμένα με ελαιόλαδο. Απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση μακαρονιών και καλύπτουμε με 2 φύλλα αλειμμένα με ελαιόλαδο. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Χτυπάμε τα υπόλοιπα 2 αβγά μαζί με το γάλα και περιχύνουμε με το μείγμα την επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.
Συνταγή: Νίκη Μηταρέα, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ