Κάθε ψάρι θέλει τον τρόπο του! Κάποια θέλουν αλευράκι και τηγάνισμα κι άλλα μπορούν να γίνουν "λουκούμι" στο φούρνο ή... πίτα με μπόλικο κρεμμυδάκι! Μάθε πώς να μαγειρέψεις το κάθε ψάρι!
Το αλφαβητάρι της μαγειρικής με ψάρια!
Αθερίνα: ως πίτα με κρεμμύδια και αλεύρι ή τηγανητή.
Γαύρος: ψητός στο φούρνο με σκόρδο, μαριναρισμένος σε αλάτι, σπανιότερα τηγανητός.
Γαλέος: στο φούρνο ή στην κατσαρόλα με ντομάτα, τηγανητός με συνοδευτικό σκορδαλιά.
Γλώσσα: ψητή στη σχάρα ή σε τηγάνι με βούτυρο.
Γόπες: οι μεγάλου μεγέθους στα κάρβουνα, οι μικρότερες τηγανητές.
Ζαργάνα: τηγανητή ή βραστή σε λίγο νερό, οι πιο παχιές ψητές.
Κέφαλος: ψητός στα κάρβουνα ή στο φούρνο με μπόλικο χονδρό αλάτι.
Κολιός: ψητός στη σχάρα ή στο φούρνο.
Βακαλάος: ψητός στο φούρνο ή βραστός σε λίγο νερό μαζί με λαχανικά.
Μπαρμπούνια: ψητά στα κάρβουνα ή τηγανητά ελαφρώς αλευρωμένα.
Ξιφίας: ψητός στη σχάρα κομμένος σε φέτες ή στο φούρνο.
Παλαμίδα: ψητή αφού φιλεταριστεί ή τηγανητή με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.
Πεσκανδρίτσα: στην κατσαρόλα με διάφορα μπαχαρικά ή στο φούρνο με ντομάτα, σκόρδο και κρασί.
Σαυρίδια: τα μεγάλα και λιπαρά ψημένα στα κάρβουνα με λαδολέμονο, τα υπόλοιπα τηγανητά.
Σαρδέλες: στο φούρνο με ντομάτα και σκόρδο, σπάνια τηγανητές.
Σαλάχι: στον ατμό με κρασί, σπανιότερα τηγανητό.
Συναγρίδα: ψητή στη σχάρα ή στο φούρνο.
Σφυρίδα: βραστή ως σούπα ή ψητή στα κάρβουνα, κομμένες σε φέτες.
Τσιπούρα: ψητή στη σχάρα ή μαγειρεμένη με σέλινο και αβγολέμονο.