Μπεκρή μεζές

11.12.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

1 κιλό κρέας χοιρινό σε κύβους

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό

1/3 φλιτζανιού νερό

1/2 κουτ. γλυκού κύμινο

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

1/2 πιπεριά κόκκινη + 1/2 πράσινη κομμένη σε πολύ λεπτές λωρίδες

1/2 πιπεριά πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη

1/4 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ

1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρούς κύβους

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

EKTEΛEΣH

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τις πιπεριές, σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον πελτέ, το κύμινο και τη ρίγανη και μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ελέγχουμε το αλατοπίπερο, σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος