Κυδώνια με κιμά για ερωτευμένους

13.02.2012

Αφαιρούμε το καπάκι από 8 μικρά κυδώνια και τα αδειάζουμε όπως τις ντομάτες. Ροδίζουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε 100 γρ. καυτό βούτυρο, προσθέτουμε 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, την ψίχα από τα κυδώνια, 50 γρ. κουκουνάρι, 50 γρ. μαύρες σταφίδες, ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο, 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι, ½ κουτ. γλυκού κανέλα, 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι καρολίνα μαζί με 1 φλιτζάνι του καφέ νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει δύο βράσεις. Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό των κυδωνιών, τα γεμίζουμε, τα σκεπάζουμε με το καπάκι τους, προσθέτουμε στο ταψί 1 ποτήρι νερό, κόβουμε πάνω στα κυδώνια από 1 κυβάκι βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.