Αγριογούρουνο με λαχανικά

02.05.2012

Μαρινάρουμε αποβραδίς 2 κιλά αγριογούρουνο (μπούτι) σε μισό μπουκάλι κόκκινο κρασί με 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 1 κλωνάρι δεντρολίβανο. Σκουπίζουμε το κρέας και το ροδίζουμε σε 3 κουτ. σούπας βούτυρο. Σβήνουμε με τη μαρινάδα και προσθέτουμε 1 ποτήρι κρασί, 1 κουτ. γλυκού κόκκους πιπεριού, ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο και 3 δαφνόφυλλα. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει. Ροδίζουμε σε 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 3 σελινόριζες κομμένες κυδωνάτες, 3 καρότα σε ροδέλες και 2 κρεμμύδια σε καρέ. Ρίχνουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.