Σοτάρουμε 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 2 κουτ. σούπας βούτυρο, προσθέτουμε 250 γρ. κιμά (χοιρινό και μοσχαρίσιο), 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο, ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
Σβήνουμε με 1 ποτηράκι λευκό κρασί, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι, αλατοπίπερο και λίγο νερό και σιγοψήνουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε μισό μήλο σε κυβάκια, 1 φλιτζάνι βρασμένα και ψιλοκομμένα κάστανα, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Αλατοπιπερώνουμε 1 κοτόπουλο (2½ κιλών περίπου) και το γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Κλείνουμε το άνοιγμα της κοιλιάς.
Το τοποθετούμε σε ταψί, απλώνουμε ολόγυρα 3 κιλά πατάτες κυδωνάτες, 1 φλιτζάνι βρασμένα κάστανα καθαρισμένα, περιχύνουμε με 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό 2 λεμονιών, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 2 ώρες περίπου.