Βασιλόπιτα σαν κέικ

31.12.2013

Χτυπάμε 500 γρ. βούτυρο γάλακτος με 2 φλιτζάνια ζάχαρη σε λεκάνη μέχρι να ασπρίσει. Χτυπάμε σε μια άλλη λεκάνη 2 φλιτζάνια ζάχαρη, 8 αβγά και 4 βανίλιες μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το μείγμα στο βούτυρο και ξαναχτυπάμε. Ανακατεύοντας απαλά, προσθέτουμε εναλλάξ 1 κιλό αλεύρι μαλακό, 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ, τον χυμό και το ξύσμα από 2 πορτοκάλια, 1 κουτ. γλυκού μαχλέπι σε σκόνη, 2 κουτ. γλυκού μαστίχα σκόνη, 1 κουτ. γλυκού αλάτι, 1 σφηνάκι κονιάκ, 350 ml γάλα, 100 γρ. φουντούκια ψιλοσπασμένα και 100 γρ. καρύδια ψιλοσπασμένα. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα. Στολίζουμε την επιφάνεια της πίτας με 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για μία ώρα στους 180°C στον αέρα.