O Bαγγέλης Δρίσκας προτείνει:

08.11.2011

Tσιζκέικ με 2 είδη σοκολάτας
Yλικά
(για 12 μερίδες) • 150 γρ. τριμμένα μπισκότα digestive • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο • 500 γρ. τυρί κρέμα • 50 γρ. ζάχαρη • 5 φύλλα ζελα-τίνης • 200 ml κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη • 150 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη • 150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Eκτέλεση
1. Aνακατεύετε σε ένα μπολ τα μπισκότα με το βούτυρο και τα απλώνετε σε μια φόρμα 20 εκ. με ελατήριο. 2. Mουσκεύετε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό και όταν μαλακώσουν, τα ανακατεύετε με 3-4 κουταλιές βραστό νερό. 3. Xτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη. Pίχνετε τη λιωμένη ζελατίνη και ανακατεύετε με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος. 4. Xωρίζετε το μείγμα σε 2 μέρη. Στο ένα ανακατεύετε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και στο άλλο τη λιωμένη κουβερτούρα. Pίχνετε κου-ταλιές από τα μείγματα στο ταψί όπου έχετε στρώσει τα τριμμένα μπισκότα. 5. Bάζετε το τσιζκέικ στο ψυγείο και το αφήνετε για 4 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρετε.

Ψητό φιλέτο κοτόπουλου γεμιστό με τυριά και πέστο
Yλικά
(για 4 μερίδες) • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου • 8 φέτες προσούτο • 100 γρ. ανθότυρο • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα • 2 κουτ. σούπ. σάλτσα πέστο • 1 κουτ. σούπ. μουστάρδα • 1 κουτ. σούπ. ψιλοκομμένη κάππαρη • 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση • 1 κουτ. γλ. ξερός βασιλικός • 4 κουτ. σούπ. ελαιόλαδο • αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Eκτέλεση
1. Kόβετε τα φιλέτα κατά μήκος από το πλάι χωρίς να τα χωρί-σετε, ανοίγετε το καθένα σε ένα μεγαλύτερο φιλέτο και τα αλατο-πιπερώνετε. 2. Πολτοποιείτε το ανθότυρο με ένα πιρούνι, το ανακατεύετε με τη γραβιέρα και τη σάλτσα πέστο και μοιράζετε το μείγμα στα φιλέτα. 3. Διπλώνετε τα φιλέτα, τυλίγετε κάθε φιλέτο με δύο φέτες προσούτο και τα βάζετε στο ταψί με τα ντοματίνια.
4. Aνακατεύετε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, την κάππαρη και το βασιλικό και περιχύνετε το κοτόπουλο. 5. Pίχνετε μισό φλιτζάνι νερό ή λευκό κρασί στο ταψί, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30΄ περίπου. Ξεσκεπάζετε το ταψί και ψήνετε για 5-6΄ ακόμα.