Υλικά για 4 άτομα
- 2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες 1 εκατοστού (χωρίς κουκούτσια)
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 3/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
- 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
- 1 φύλλο σφολιάτα αποψυγμένη
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε τα πορτοκάλια και ψήνουμε για 15 λεπτά. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα, απλώνουμε τη σφολιάτα και κόβουμε τις άκρες με μαχαίρι. Τρυπάμε με πιρούνι σε πολλά σημεία και πιέζουμε με τα δάχτυλα. Τοποθετούμε 2-3 στρώσεις πορτοκάλια και ραντίίζουμε με τη ζάχαρη και το μέλι. Περιχύνουμε με τον χυμό και ψήνουμε για 50 λεπτά. Πασπαλίζουμε την τάρτα με τη μαύρη ζάχαρη και ξαναψήνουμε για 10 λεπτά επιπλέον.
Σημ.: Η κοστολόγηση των συνταγών έγινε με βάση τις τιμές του τρέχοντος μηνός στα σουπερμάρκετ και περιλαμβάνει το σύνολο των υλικών.