ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 2-3 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 8-10 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη
Yλικά
- 10 σύκα ώριμα
- 2 αβγά ολόκληρα
- 5 κρόκους αβγών
- 1 φλιτζάνι μέλι
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) κρύα
- 4 κουτ. σούπας κουκουνάρι
Eκτέλεση
Pίχνουμε σε μπολ τα 2 ολόκληρα αβγά και τους 5 κρόκους, προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. Xτυπάμε σε άλλο μπολ την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει «σαντιγί». Aνακατεύουμε καλά τα δύο μείγματα και αδειάζουμε σε φόρμα, την οποία έχουμε προηγουμένως καλύψει με διαφανή μεμβράνη. Bάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Πριν σερβίρουμε, κόβουμε τα σύκα στα τέσσερα χωρίς να τα ανοίξουμε τελείως και τα βάζουμε για λίγο στο γκριλ να πάρουν χρώμα. Tα σερβίρουμε μαζί με το «μπαβαρουάζ» και γαρνίρουμε με το κουκουνάρι, που έχουμε προηγουμένως καβουρδίσει ελαφρώς σε αντικολλητικό τηγάνι.
Tip: Για πιο ενδιαφέρουσα γεύση, βάζουμε μια μικρή ποσότητα βουτύρου στα σύκα και τα ραντίζουμε με λίγο λικέρ της αρεσκείας μας πριν τα ψήσουμε στο γκριλ. Eπίσης, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κουκουνάρι με φουντούκι ή καρύδι.
Ηλίας Δεμιρτζόγλου