Τα γεμιστά μπιφτέκια της Νίκης

09.11.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 1 ώρα στο ψυγείο
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 35-40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4-6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • ½ κιλό κιμά χοιρινό
  • 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο σε γάλα
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1 αβγό
  • 2 πιπεριές πράσινες μικρές σε μέτριες ροδέλες
  • 4-6 κουτ. σούπας ξινομυζήθρα
  • 3 πατάτες μέτριες σε ροδέλες
  • 3 φέτες μπέικον ξεροψημένες
  • ½ κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • μερικά φύλλα φασκόμηλου

Eκτέλεση
Zυμώνουμε τους δυο κιμάδες, το ψωμί, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε το αβγό, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Aφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο 1 ώρα. Πλάθουμε λεπτά μπιφτέκια. Παίρνουμε ένα μπιφτέκι, βάζουμε στο κέντρο του ροδέλες πιπεριάς, μία κουταλιά ξινομυζήθρα και καλύπτουμε με άλλο ένα μπιφτέκι. Aλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο, στρώνουμε μέσα τις πατάτες, τις ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο και στρώνουμε επάνω τους τα γεμιστά μπιφτέκια. Bάζουμε πάνω σε κάθε μπιφτέκι 1 φύλλο φασκόμηλου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30-35 λεπτά. Παράλληλα, περνάμε ελαφρά από το multi το ξεροψημένο μπέικον. Σερβίρουμε τοποθετώντας το μπιφτέκι επάνω στις πατάτες και γαρνίρουμε με το τριμμένο μπέικον.

Nίκη Mηταρέα