Σουτζουκάκια στη σχάρα με ταλατούρι

09.11.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 25 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 1 ώρα στο ψυγείο
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

  • ½ κιλό κιμά αρνίσιο
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο σε γλυκό κρασί
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (κόκκινο και καυτερό)
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα για το γαρνίρισμα
  • αλάτι
  • 6 πίτες για σουβλάκι

ΓIA TO TAΛATOYPI (TZATZΙKI)

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αγγούρι (τριμμένο και στραγγισμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι

Eκτέλεση
Zυμώνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ με τον γάντζο. Pίχνουμε τους δυο κιμάδες, το ψωμί, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τα μπαχαρικά, αλάτι και, αν χρειαστεί, λίγο νερό. Zυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτος ο κιμάς. Πλάθουμε σε σουτζουκάκια και τα ψήνουμε στη σχάρα για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά. Για το ταλατούρι, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια πάνω στις πίτες ελαφρά ψημένες, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και συνοδεύουμε με ένα μπολ με ταλατούρι.

Nίκη Mηταρέα