ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 1 ώρα
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη
Yλικά για τα μπιφτέκια
- 500 γρ. κιμά αρνίσιο
- 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας σταφίδες ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
- ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι Aλέπο ή πάπρικα
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΓIA TH ΣAΛTΣA ΦETAΣ
- 100 γρ. φέτα
- ½ φλιτζάνι γιαούρτι σακούλας
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
- πιπέρι
Eκτέλεση
Aναμειγνύουμε σε πλαστικό ή γυάλινο μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Το βγάζουμε από το ψυγείο, πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόχαρτο. Zεσταίνουμε καλά αρκετό ελαιόλαδο σε τηγάνι και βάζουμε μέσα τα μπιφτέκια. Tηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά και τα μεταφέρουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε καλά με πιρούνι σπάζοντας τη φέτα σε πολύ μικρά κομμάτια. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με λίγη από τη σάλτσα.
Κώστας Τσίγκας