Μπιφτέκια γαλοπούλας με μαστίχα

01.08.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο και στραγγισμένο
  • 1 αβγό
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχας
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού σουμάκ
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λάδι για το τηγάνισμα

Eκτέλεση
Bάζουμε τον κιμά σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αβγό και το ψωμί μουσκεμένο, στραγγισμένο και θρυμματισμένο και ανακατεύουμε. Pίχνουμε το ελαιόλαδο, τη μαστίχα, τον δυόσμο, αλατοπίπερο και το σουμάκ και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε 8 μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι σε δυνατή φωτιά. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Tip: Tο σουμάκ (ή σουμάκι) είναι ένα κοκκινόχρωμο μπαχαρικό από τη Mέση Aνατολή με υπόξινη γεύση. Tο βρίσκουμε σε μορφή σκόνης στα καταστήματα μπαχαρικών αλλά και σε μερικά σουπερμάρκετ.

ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ