FYI

Λεμόνι: 5 τρόποι να το χρησιμοποιήσεις στη κουζίνα σου πέρα από το φαγητό

10.08.2024
Λεμόνι: 5 τρόποι να το χρησιμοποιήσεις στη κουζίνα σου πέρα από το φαγητό
ΠΗΓΗ:FREEPICK
Και όμως! Μπορείς να καθαρίσεις πράγματα στη κουζίνα σου χρησιμοποιώντας μόνο ένα λεμόνι.

Το λεμόνι δεν είναι απλώς ένα συστατικό για την κουζίνα, αλλά και ένα φυσικό καθαριστικό με πολλές εφαρμογές. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κιτρικό οξύ, διαθέτει απολυμαντικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Το χαμηλό pH και το έντονο άρωμα εσπεριδοειδών το καθιστούν ιδανικό για τον καθαρισμό διαφόρων επιφανειών, ενώ ταυτόχρονα σέβεται το περιβάλλον.

Στην κουζίνα σου, το λεμόνι μπορεί να κάνει «θαύματα» καθαριότητας. Μετά τη χρήση του στο φαγητό ή το ποτό σου, μπορείς να το αξιοποιήσεις για να καθαρίσεις τα παρακάτω 5 σημεία:

Φρεσκάρισμα του πλυντηρίου πιάτων
Τοποθέτησε μερικές φέτες λεμονιού στη σχάρα του πλυντηρίου ή γέμισε ένα μικρό δοχείο με χυμό λεμονιού και τοποθέτησέ το στη σχάρα. Ξεκίνησε τη λειτουργία του πλυντηρίου και θα δεις πιάτα, μαχαιροπίρουνα και ποτήρια να γυαλίζουν.

Καθαρισμός του φούρνου μικροκυμάτων
Για να απομακρύνεις υπολείμματα φαγητού από τον φούρνο μικροκυμάτων, κόψε μισό λεμόνι και βάλ' το σε μια κούπα με νερό. Ζέστανέ το μέχρι να βράσει το νερό και άφησε τον ατμό να δράσει πριν σκουπίσεις τις επιφάνειες με ένα πανάκι.

Φρεσκάρισμα του ψυγείου
Για να απομακρύνεις τις δυσάρεστες οσμές από το ψυγείο, τοποθέτησε μισό λεμόνι σε ένα ράφι με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Άφησέ το για μισή ώρα και θα απορροφήσει τις ανεπιθύμητες μυρωδιές, αφήνοντας το ψυγείο με ένα ευχάριστο άρωμα.

Εξάλειψη οσμών στον κάδο σκουπιδιών
Βάλε μερικές φλούδες λεμονιού στον κάδο απορριμμάτων (χωρίς τη σακούλα) και πρόσθεσε λίγο νερό. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το λεμόνι θα εξουδετερώσει τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Αφαίρεση λεκέδων και λίπους από κατσαρόλες και τηγάνια
Αντιμετώπισε τους σκληρούς λεκέδες και τα καμμένα λίπη αναμειγνύοντας χυμό λεμονιού με σαπούνι πιάτων. Τρίψε τα σκεύη ή άφησε το μείγμα να μουλιάσει πάνω στους λεκέδες πριν τα καθαρίσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 10.08.2024 - 01:46