7 φυτά που αντέχουν στη ζέστη και tips για σωστό πότισμα το καλοκαίρι

04.07.2024
7 φυτά που αντέχουν στη ζέστη και tips για σωστό πότισμα το καλοκαίρι
Επιβιώνουν ακόμη και με τον καύσωνα!

Το καλοκαίρι έχει φτάσει και η θερμοκρασία ανεβαίνει στα ύψη! Αν έχεις κήπο, μπαλκόνι ή απλά αγαπάς τα φυτά εσωτερικού χώρου, ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να βρεις φυτά που μπορούν να αντέξουν τη ζέστη χωρίς να μαραίνονται. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά φυτά που είναι ανθεκτικά και πανέμορφα, και δεν θα χρειαστεί να ανησυχείς για το αν θα επιβιώσουν τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού. Ας δούμε λοιπόν μερικά από αυτά τα υπέροχα φυτά που αντέχουν στη ζέστη και πώς να τα φροντίζεις.

Αλόη Βέρα

Η αλόη βέρα δεν είναι μόνο γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, αλλά είναι και ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά. Μπορεί να αντέξει σε υψηλές θερμοκρασίες και χρειάζεται ελάχιστο πότισμα. Βάλε την σε ένα ηλιόλουστο σημείο και θα δεις πόσο εύκολα μεγαλώνει.

Κακτοειδή και Παχύφυτα

Τα κακτοειδή και τα παχύφυτα είναι η επιτομή της ανθεκτικότητας στη ζέστη. Αυτά τα φυτά χρειάζονται ελάχιστο νερό και αγαπούν τον ήλιο. Επέλεξε από μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων και μεγεθών για να δώσεις χρώμα και ενδιαφέρον στον χώρο σου.

Γεράνια

Τα γεράνια είναι κλασικά φυτά για ελληνικά μπαλκόνια και κήπους. Αντέχουν στη ζέστη και ανθίζουν όλο το καλοκαίρι. Φύτεψέ τα σε γλάστρες ή παρτέρια και απόλαυσε τα έντονα χρώματά τους.

Λεβάντα

Η λεβάντα δεν είναι μόνο όμορφη και αρωματική, αλλά και εξαιρετικά ανθεκτική στη ζέστη. Χρειάζεται καλά στραγγιζόμενο έδαφος και πολύ ήλιο. Θα γεμίσει τον χώρο σου με το υπέροχο άρωμά της και τα όμορφα μωβ άνθη της.

Δεντρολίβανο

Το δεντρολίβανο είναι ένα ακόμα ανθεκτικό φυτό που αγαπά τη ζέστη. Χρειάζεται ελάχιστο νερό και μπορεί να φυτευτεί τόσο σε γλάστρες όσο και στο χώμα. Εκτός από την ομορφιά του, θα έχεις πάντα φρέσκο δεντρολίβανο για τη μαγειρική σου!

Βουκαμβίλια

Αν ψάχνεις για κάτι που θα δώσει τροπική αίσθηση στον χώρο σου, η βουκαμβίλια είναι η ιδανική επιλογή. Αντέχει στη ζέστη και ανθίζει όλο το καλοκαίρι με τα έντονα, φωτεινά άνθη της. Χρειάζεται ήλιο και ελάχιστο πότισμα.

Καλαγχόη

Η καλαγχόη είναι ένα ανθεκτικό φυτό με όμορφα, ζωηρά άνθη. Αντέχει στη ζέστη και χρειάζεται λίγο νερό. Είναι ιδανική για γλάστρες και εύκολη στη φροντίδα.

Φροντίδα για τα φυτά σου στη ζέστη

Πότισμα: Πότιζε τα φυτά σου νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα για να αποφύγεις την εξάτμιση του νερού. Μην ποτίζεις πολύ συχνά τα παχύφυτα και τα κακτοειδή.

Σκίαση: Αν τα φυτά σου είναι σε γλάστρες, μπορείς να τα μετακινείς σε σκιερά σημεία κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών ωρών της ημέρας.

Έδαφος: Χρησιμοποίησε καλά στραγγιζόμενο χώμα για να αποφύγεις τη σήψη των ριζών.

Λίπανση: Λίπαινε τα φυτά σου με ένα καλής ποιότητας λίπασμα, ειδικά αν είναι σε γλάστρες, για να τους δώσεις τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 04.07.2024 - 01:02

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ