Tips για να διατηρείς το δωμάτιό σου καθαρό και τακτοποιημένο

19.06.2024
Tips για να διατηρείς το δωμάτιό σου καθαρό και τακτοποιημένο
ΠΗΓΗ: INSTAGRAM
Ώρα να δώσεις ένα τέλος στην αναβολή και το χάος!

Ένα καθαρό και τακτοποιημένο δωμάτιο δεν είναι μόνο μια ευχάριστη εικόνα, αλλά συμβάλλει επίσης στην καλύτερη οργάνωση της καθημερινότητάς σου. Επίσης ο προσωπικός σου χώρος συμβάλλει πολύ και στην καλή ψυχολογία γιατί αν δεν είναι στην εν τέλεια και είναι συνεχώς ακατάστατος δεν βοηθάει καθόλου στο στρες και στη χαλάρωση.

Παρακάτω σου έχω tips για να διατηρείς τον προσωπικό σου χώρο καθαρό και τακτοποιημένο, για να δώσεις ένα τέλος στην αναβολή και το χάος!

Καθημερινή Συντήρηση

Κάνε καθημερινά μικρές δουλειές καθαριότητας που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις το συσσωρευμένο χάος. Αφιέρωσε 5-10 λεπτά κάθε πρωί ή βράδυ για να τακτοποιήσεις τα αντικείμενα που είναι εκτός θέσης και να καθαρίσεις τυχόν επιφάνειες που έχουν μαζέψει λίγη σκόνη.

Στρώσε το κρεβάτι σου κάθε πρωί

Στρώνοντας το κρεβάτι σου κάθε πρωί, όχι μόνο δίνει στο δωμάτιο μια καθαρή εμφάνιση, αλλά δημιουργεί και ένα αίσθημα τάξης που θα σε συνοδεύει καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

{https://www.instagram.com/p/ClROW4zMBMZ/?hl=el}

Έχε μια συγκεκριμένη θέση για κάθε αντικείμενο

Όταν κάθε αντικείμενο έχει τη δική του θέση, είναι πιο εύκολο να το επαναφέρεις στη θέση του μετά τη χρήση. Χρησιμοποίησε κουτιά, καλάθια και ράφια για να οργανώσετε τα αντικείμενά σου.

Αποθήκευση

Κάθε τόσο, αφιέρωσε χρόνο για να ξεκαθαρίσεις τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείς συχνά. Μπορείς να χαρίσεις, αποθηκεύσεις ή να αποσύρεις ό,τι δεν χρειάζεσαι, ώστε να μην πιάνουν χώρο στο δωμάτιό σου.

Καθαριότητα

Αν πέσει κάτι στο πάτωμα ή λερωθεί μια επιφάνεια, καθάρισέ το αμέσως. Έτσι, αποφεύγεις τη συσσώρευση βρωμιάς και διατηρείς το δωμάτιο πιο καθαρό για μεγαλύτερο διάστημα.

home tips1 85ea0

Ρούχα στη θέση τους

Μην αφήνεις τα ρούχα να συσσωρεύονται σε καρέκλες ή στο πάτωμα. Βάλε τα άπλυτα κατευθείαν στο καλάθι και τα καθαρά στην ντουλάπα ή στα συρτάρια.

Τακτοποίησε το γραφείο

Αν έχεις γραφείο στο δωμάτιό σου, βεβαιώσου ότι είναι πάντα τακτοποιημένο.

Ανανέωσε τον αέρα

Άνοιξε τα παράθυρα για λίγα λεπτά κάθε μέρα για να ανανεώνετε ο αέρας στο δωμάτιο. Ένας καθαρός και φρέσκος αέρας κάνει το δωμάτιο πιο ευχάριστο και υγιεινό.

{https://www.instagram.com/p/C7RyG_Asbbm/?hl=el&img_index=1}

Χρησιμοποίησε αρωματικά χώρου

Τα αρωματικά χώρου ή τα αιθέρια έλαια μπορούν να δώσουν μια ευχάριστη μυρωδιά στο δωμάτιο, κάνοντάς το πιο χαλαρωτικό.

Μην αναβάλλεις

Μην αφήνεις τις δουλειές για αργότερα. Όσο πιο γρήγορα κάνεις τις μικρές δουλειές, τόσο πιο εύκολο θα είναι να διατηρήσείς το δωμάτιο σου καθαρό και τακτοποιημένο.

Τελευταία τροποποίηση στις 19.06.2024 - 17:11