Φεύγεις διακοπές; Δες πως θα κρατήσεις τα φυτά σου ζωντανά

27.06.2024
Φεύγεις διακοπές; Δες πως θα κρατήσεις τα φυτά σου ζωντανά
Image by Freepik
Για όσους έχουν έστω και κάποιες γλάστρες στο μπαλκόνι η επιβίωσή τους όταν λείπουν είναι ένα κάποιο άγχος.

Αν λοιπόν είσαι από τους αυτούς τους τυχερούς που προγραμματίζουν να φύγουν έστω και για λίγες μέρες το καλοκαίρι δες πως μπορείς να προφυλάξεις τα φυτά σου να μην… τινάξουν τα πέταλα πριν της ώρας τους όσο εσύ απολαμβάνεις την απαραίτητη ξεκούραση για να βγει η χρονιά.

Φυσικά δεν μιλάμε για εκείνους που έχουν λύσει το πρόβλημα έχοντας εγκαταστήσει αυτόματο πότισμα. Ούτε και για εκείνους που μπορούν να διαθέσουν το αντίστοιχο τίμημα και να το εγκαταστήσουν έστω και τελευταία στιγμή πριν φύγουν.

  • Επειδή όμως οι καιροί είναι δύσκολοι και ίσως να χρειάστηκε να κάνεις αιματηρές οικονομίες για αυτές τις λίγες μέρες διακοπών και δεν σου περισσεύουν, υπάρχουν λύσεις.
  • Μην ξεχάσει πριν κλείσεις πίσω σου την πόρτα με τη βαλίτσα στο χέρι να φροντίσεις να ποτίσεις πολύ καλά τα φυτά που έχεις
  • Γέμισε ένα μεγάλο πλαστικό μπουκάλι με νερό και κάνε μερικές τρύπες στο καπάκι του. Στη συνέχεια σκάψε μια μικρή τρύπα στο χώμα κοντά στις ριζες κάθε φυτού και τοποθέτησέ το με το στόμιο προς τα κάτω. Με αυτό τον τρόπο, το νερό θα φεύγει λίγο λίγο στο χώμα παρέχοντας την υγρασία που χρειάζεται.
  • Αν έχεις λίγες γλάστρες γέμισε λεκάνες με νερό και τοποθέτησε μέσα σε κάθε λεκάνη από μία γλάστρα. Με αυτό τον τρόπο τα φυτά θα δροσίζονται όσο χρειάζονται.
  • Οι φίλοι στην ανάγκη φαίνονται. Οπότε βρες ποιος θα μείνει στην πόλη καλοκαιριάτικα και δώσε του το κλειδί του σπιτιού ζητώντας του να πηγαίνει μία ή δύο φορές την εβδομάδα να ποτίζει τα λουλούδια σου.
  • Φρόντισε μόνο να υπενθυμίσεις στον φίλο που θα αναλάβει δράση να κάνει το καλό ή νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού
Τελευταία τροποποίηση στις 27.06.2024 - 04:39