"Λαβύρινθοι" στο Πεκίνο!

11.01.2008
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολιτιστικού Έτους Ελλάδας στην Κίνα, 31 σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες παρουσιάζουν από τις 12 Ιανουαρίου την έκθεση «Λαβύρινθοι» στην arty avant-garde γειτονιά 798 στο Πεκίνο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολιτιστικού Έτους Ελλάδας στην Κίνα, 31 σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες παρουσιάζουν από τις 12 Ιανουαρίου την έκθεση «Λαβύρινθοι-Κόμικς της Βαβέλ» στην avant-garde γειτονιά 798 στο Πεκίνο.

Οι σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες επισκέπτονται την πρωτεύουσα των Ολυμπιακών του 2008 για να μοιραστούν εικόνες και ιδέες, "γιορτάζοντας" την διαπολιτισμική εικαστική δημιουργία. Η έκθεση περιλαμβάνει εικονογραφήσεις, graphic design, street art, video και sculpture installations και φιλοδοξεί να φέρει κοντά τους δύο αρχαίους πολιτισμούς μέσα από το κανάλι της σύγχρονης εικαστικής έκφρασης.

Οι δημιουργοί επηρεάστηκαν από αστικά τοπία, τα οποία μεταμόρφωσαν με τους δικούς τους ιδιαίτερους τρόπους. Ανατολικές, ελληνικές και βυζαντινές επιρροές συναντούν μοντέρνες δυτικές εικόνες και τρόπους έκφρασης με στόχο τη διήγηση απλών καθημερινών ιστοριών.

Το concept της έκθεσης βασίζεται στο αρχαιοελληνικό σύμβολο του «λαβύρινθου»... με οδηγό τον «μίτο» της σύγχρονης τέχνης βρίσκουν οι συμμετέχοντες στην έκθεση το δρόμο τους μέσα στους λαβύρινθους της σύγχρονης πραγματικότητας.

Ζωγραφική, γλυπτική, θεατρική έκφραση, λογοτεχνία, αρχιτεκτονική και η χρήση νέων τεχνολογιών, όπως άλλωστε και η συνάντηση της κλασικής ζωγραφικής με ηλεκτρονικές μεθόδους επεξεργασίας, λειτούργησαν σημαντικά στα έργα των συμμετεχόντων.

Μεταξύ άλλων λαμβάνουν μέρος οι: Πέτρος Ζερβός, Πάρις Κούτσικος, Smart, Λάζαρος Ζήκος, Φώτης Πεχλιβανίδης καλ.

21 Ιανουαρίου - 15 Φεβρουαρίου
10:30 πμ - 6:00 μμ καθημερινά
Γκαλερί: 798 Space - Dashanzi Art District (πρώην 798 Factory),
Web: www.798space.com

Τσατσαράγκου Χριστίνα