'Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος' στο Παλλάς

14.01.2008
"Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος", ένα θέαμα που τιμά μια σπουδαία θεατρική παράδοση, το Θέατρο Σκιών, φιλοξενείται το Φεβρουάριο στο Θέατρο Παλλάς, σε κείμενο-σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.

Τι: "Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος"
Πού: Θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, Αθήνα)
Πότε: 7,8,9,10 Φεβρουαρίου 2008, 9:00 μ.μ.
Τιμές Εισιτηρίων: 20, 25, 30, 35, 40 ευρώ, παιδικό 10 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: Ταμεία του Παλλάς, CityLink Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, Τηλ. 210 3213100, πιστωτική κάρτα, τηλ 210 8108181 www.ellthea.gr, Fnac (The Mall).

Το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και το νεοσύστατο 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ "Τέχνη στη Γη της Μαστίχας" - Χίος 2008 παρουσιάζουν στις 7,8,9 και 10 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Παλλάς τη θεατρική παράσταση "Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος", σε κείμενο-σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.

Ένας δράκος καταλαμβάνει το υδραγωγείο της πόλης και παραχωρεί νερό στους κατοίκους της μόνο αφού χορτάσει με ανθρώπους. Η όρεξη του ολοένα μεγαλώνει? Με διαταγή του Βεζύρη γίνεται καθημερινά κρυφή κλήρωση ανάμεσα σ’ όλους για τα επόμενα θύματα. Μια μέρα η κλήρωση ορίζει τη Ρωξάνη, τη μοναχοκόρη του Βεζύρη?

"Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος" είναι μια θεατρική πρόταση για μεγάλους και μικρούς που τιμά μια σπουδαία θεατρική παράδοση, το Θέατρο Σκιών.

Ένα σημαντικό είδος παραδοσιακού θεάτρου που εξακολουθεί να μας γοητεύει και να μας συγκινεί όχι μόνο με το μοναδικό αίσθημα που γεννά το παιχνίδι του φωτός και της σκιάς, αλλά και με τον δραματουργικό τρόπο του, που εκ των πραγμάτων οδηγούμαστε να τον αναζητήσουμε στον τρόπο του αρχαίου δράματος, δηλαδή της Tραγωδίας, της Kωμωδίας και του Σατυρικού δράματος.