Ανανεωμένο το Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου

16.12.2009
Πιστό στο ραντεβού του με το κοινό της πόλης του Βόλου και τους πολυπληθείς επισκέπτες του, το Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου ? Μουσική και Παραστατικές Τέχνες ανοίγει αυλαία στις 19 Δεκεμβρίου και υπόσχεται να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον μέχρι και τις 12 Ιανουαρίου.
Πιστό στο ραντεβού του με το κοινό της πόλης του Βόλου και τους πολυπληθείς επισκέπτες του, το Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου - Μουσική και Παραστατικές Τέχνες ανοίγει αυλαία στις 19 Δεκεμβρίου και υπόσχεται να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον μέχρι και τις 12 Ιανουαρίου.

Ανανεωμένο, πλούσιο και ελκυστικό, το Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου έρχεται μέσα στις γιορτές για να δώσει μια πνοή αληθινής ψυχαγωγίας. Στο Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου, οι τέχνες συνδιαλέγονται. Η μουσική βρίσκεται σε μια γόνιμη γέφυρα με τον χορό, το θέατρο, την προφορική αφήγηση, την παντομίμα και τη ζωγραφική, ενώ διαφορετικές χώρες και πολιτισμοί συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους.

Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ινδία, η Ιταλία και η Ελλάδα δίνουν και φέτος multi έθνικ ύφος στο χαρακτήρα του Φεστιβάλ!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΟΛΟΥ
Μουσική και Παραστατικές Τέχνες

19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009
Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής, 9μμ
«Ένα Πιάνο - Μια Φωνή»
ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ - ΕΛΛΑΔΑ - ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ

Μια φωνή που μας ταξιδεύει στα αγαπημένα μας ακούσματα με τρόπο μοναδικό και ένα πιάνο που με μαεστρία «παίζει» αναπάντεχα μουσικά παιχνίδια. Η χημεία μεταξύ της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και του Στέφανου Κορκολή είναι μεταδοτική και προκλητική. Οι δυο τους αναπολούν, δημιουργούν, πειραματίζονται και μοιράζονται μαζί μας τη χαρά, το ταλέντο και την απίστευτη ενέργειά τους !!!

Τρίτη 22 & Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009
Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής 9μ.μ

Yashoda Rao Thakore / ΙΝΔΙΑ
Η Yashoda Rao Thakore, διακεκριμένη χορεύτρια Ινδικού χορού, παρουσιάζει με τη ζωντανή συνοδεία παραδοσιακών ινδικών οργάνων μια μοναδική παράσταση. Μέσα από την κίνηση του πανάρχαιου ινδικού χορού kuchipudi, τους διαχρονικούς ήχους της ινδικής μουσικής, τα χρώματα και τα κουστούμια, μας φέρνει σε επαφή με έναν σπουδαίο πολιτισμό. Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ινδίας.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου
Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής, 10.30 πμ
(ειδική παράσταση για τα σχολεία)

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου
Δημοτικό Ωδείο Βόλου, 8μ.μ


«Ιστορίες και παραμύθια του Δωδεκαημέρου»

Μια παράσταση αφήγησης με ζωντανή μουσική και τραγούδια από τον διάσημο Έλληνα παραμυθά Στέλιο Πελασγό. Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, παραμύθια και παραδοσιακά κάλαντα ζωντανεύουν με τη βοήθεια άγιων και καλικαντζάρων, παιδιών και γατιών, βοσκών και ζητιάνων, ερωτευμένων και πολεμιστών, που διηγούνται τη χαρά για τη γέννηση του Χριστού και τις ελπίδες για τον Νέο Χρόνο.
Για μικρούς και μεγάλους.

Αφήγηση, σκηνική επιμέλεια: Στέλιος Πελασγός
Μουσικοί: Δομνίκη Μαυρίδου κανονάκι /τραγούδι & Βασίλης Αγροκώστας λίρα / κιθάρα / τραγούδι.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου
Αχίλλειο, 11.30πμ

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου
Πάρτι στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, 9μμ


Blue Jazz Fiction

Τέσσερις νεαρές μουσικοί δημιούργησαν το Φλεβάρη του 2009 το συγκρότημα Blue Jazz Fiction και λίγους μήνες μετά εντυπωσίασαν στο μαθητικό Φεστιβάλ Schoolwave, όπου διακρίθηκαν ανάμεσα από 227 συγκροτήματα. Με εντυπωσιακή φρεσκάδα και πρωτοτυπία συνεχίζουν την καλλιτεχνική τους δημιουργία συνθέτοντας δικά τους κομμάτια με ξένους στίχους και κάνοντας δικές τους διασκευές. Προσαρμόζουν ξένα jazz, blues και rock and roll κομμάτια για πιάνο, σαξόφωνο, βιολί, καχόν και δύο φωνές, καθώς και αρμόνιο, κιθάρα και ντέφι.

Εύη Φιλίππου: τραγούδι, πιάνο και κρουστά
Αιμιλία Βαρανάκη: βιολί, πλήκτρα, τραγούδι και σύνθεση
Μάρθα Ζουμπουλάκη: σαξόφωνο
Ελένη Αναγνωστοπούλου: πλήκτρα και τραγούδι

Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009
Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής, 9μμ


«Λες και ήταν χθες» / ΕΛΛΑΔΑ
Ένα αφιέρωμα στα μεγάλα τραγούδια του μεσοπολέμου των Αττίκ, Γιαννίδη και Σουγιούλ σε σκηνοθετική επιμέλεια του Σπύρου Μαβίδη με σολίστ την Κατερίνα Αποστολοπούλου, την Έρρικα Πατρικίου και τον Βασίλη Αγροκώστα σε ενορχήστρωση του Δήμου Βουγιούκα.
Χορεύουν: Νικολέττα Δεφαράνα, Γιάννης Μανούσος, Κατερίνα Πρασσά, Νικολέττα Σπυροπούλου, Ιωάννα Γρηγοριάδη, Θύμιος Τζώρτζος, Βαγγέλης Κωσταντέλος, Γιάννης Παπαϊωάννου. Συμμετέχουν μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Βόλου υπό τη διεύθυνση του Ιωακείμ Μπαλτσαβιά.

Τρίτη 29 & Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009
Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής, 9 μ.μ

Οι Familie Flötz από το Βερολίνο / ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Οι Familie Flötz, ένας διάσημος διεθνώς θίασος που αποτελείται από ηθοποιούς, χορευτές και μουσικούς, παρουσιάζουν μια σπαρταριστή μαύρη κωμωδία παντομίμας που έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία σε πολλές χώρες. Στο «Hotel Paradiso», ένα μικρό ορεινό πανδοχείο, οι πιο απίθανες καταστάσεις θα συμβούν μέσα σε λίγη ώρα.

Κυριακή 3 & Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010
Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής, 9μμ

Teatro del Drago
Παράσταση Burattini / ΙΤΑΛΙΑ

Η ομάδα κουκλοθεάτρου από τη Ραβέννα «Teatro del Drago» θα παρουσιάσει ένα υπέροχο θέαμα για μικρούς και μεγάλους, την «Απαγωγή του Καρόλου». Τα μέλη της οικογένειας Monticelli συνεχίζουν την παράδοση του προγόνου τους Ariodante από το 1820 παίζοντας με τις περίφημες ξύλινες μαριονέτες burattini. Από το 1983, ο Mauro και ο Αndrea ανανέωσαν το είδος αυτό του κουκλοθέατρου, φέρνοντας σε ισορροπία τα παραδοσιακά με τα σύγχρονα στοιχεία και κερδίζοντας αναρίθμητα βραβεία.

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010
Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής, 9μ.μ

Ζωγραφική και μουσική ζωντανά... επί σκηνής!

Η ζωγράφος Αγγελική Κούρκουλου και ο συνθέτης Παναγιώτης Μπερλής ίδρυσαν τη μουσικο-εικαστική ομάδα PanAngel8Arts το 2007, πλέκοντας τις τέχνες της Ζωγραφικής και της Μουσικής ζωντανά επί σκηνής!
Ένα πρωτοποριακό και συναρπαστικό γεγονός που διεγείρει τις αισθήσεις και μας ταξιδεύει στον κόσμο της φαντασίας.

Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010
Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής, ώρα 9μ.μ

«Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται»

Η δραστήρια ομάδα «Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων Βόλου & Συνεργαζομένων ? ΑΘΕΜΙΤΟΣ» θα παρουσιάσει μια διασκευή του θεατρικού έργου του Γάλλου συγγραφέα Ρομπέρ Τομά «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται» πλαισιωμένο με μουσική, τραγούδια και χορό. Η σκηνοθεσία σε κλίμα «φιλμ νουάρ», οι ανατροπές και οι μουσικοχορευτικές παρεμβολές φαιδρύνουν την αγωνία και το δράμα των χαρακτήρων. Όλα είναι συγκεχυμένα: τα φύλα, οι φιλίες, οι ενοχές, ο ύποπτος, ο ανακριτής, ο φταίχτης, ο τιμητής...


Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010
Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής, 9μμ

Όπερα «Άττις» / ΓΑΛΛΙΑ -ΕΛΛΑΔΑ
Η «Μικρή Όπερα του Κόσμου» παρουσιάζει την όπερα «Άττις» του μεγάλου Γάλλου συνθέτη J.B. Lully. Η όπερα βασίζεται στο ομώνυμο ποίημα του Οβίδιου, το οποίο αφηγείται την τραγική ιστορία του Άττι, ο οποίος πέφτοντας στα δίχτυα του έρωτα της Κυβέλης, δεν μπορεί να ζήσει τον αγνό έρωτά του για τη νύμφη Σαγκαρίδα.
50 συντελεστές -μουσικοί, χορευτές και ερμηνευτές- συμμετέχουν στην παραγωγή μιας όπερας μπαρόκ εμπνευσμένης από την Αρχαία Ελλάδα. Η όπερα θα παρουσιαστεί στο Μιλάνο και στο Παρίσι τον Φεβρουάριο του 2010.


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

Yoshoda Rao Thakare - Ινδία
Εργαστήριο «Ινδικός Χορός & Μουσική»
23 Δεκεμβρίου (11πμ - 2μμ)

Ομάδα « Familie Flotz» - Γερμανία
Εργαστήριο «Η τέχνη της μάσκας»
30 Δεκεμβρίου ( 11πμ - 2μμ)

«Teatro del Drago» -Burattini - Ιταλία
Διάλεξη για την τέχνη του κουκλοθέατρου
4 Ιανουαρίου (11πμ - 2μμ)



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προπώληση εισιτηρίων: Από Δευτέρα 14 /12 /09

ΤΑΜΕΙΟ:
Κινηματογράφος Αχίλλειο
Ιάσονος 108, τηλ.: 24210 32818
11:00-13:00 & 18:00-21:00 καθημερινά

Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής
Χατζηαργύρη & Ρήγα Φεραίου, τηλ.: 24210 78164
Το ταμείο του Θεάτρου λειτουργεί μόνο τις ημέρες των παραστάσεων 18:00 - 21:00

Δημοτικό Ωδείο Βόλου
Μεταμορφώσεως 1, τηλ.: 24210 36992

Τιμές εισιτηρίων:
- 25,00 € Για τις παραστάσεις Άλκηστις Πρωτοψάλτη - Στέφανου Κορκολή
- 20,00 € & 15 ,00 € (φοιτητικό) Για όλες τις άλλες παραστάσεις.
- Ειδική τιμή: 3,00 € για τις παραστάσεις για τα σχολεία

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο: Τηλ. 24210 46854 και fax 24210 53604 www.volosfestival.gr.