"Rabila Co" στο θέατρο Χοροροές

02.10.2003
Μια μουσική παράσταση εμπνευσμένη από ένα στίχο του Α. Αρτώ ανεβαίνει το τριήμερο 4 έως 6 Οκτωβρίου στο θέατρο Χοροροές. Η παράσταση που έχει τον τίτλο "Rabila Co" είναι μια "συνάντηση" σύγχρονων ήχων, με κείμενα των Νίκου Εγγονόπουλου, Ανδρέα Εμπειρίκου, Τάσου Λειβαδίτη, Σάμουελ Μπέκετ και Α.Αρτώ .
Μια μουσική παράσταση εμπνευσμένη από ένα στίχο του Α. Αρτώ ανεβαίνει το τριήμερο 4 έως 6 Οκτωβρίου στο θέατρο Χοροροές. Η παράσταση που έχει τον τίτλο "Rabila Co" είναι μια "συνάντηση" σύγχρονων ήχων, με κείμενα των Νίκου Εγγονόπουλου, Ανδρέα Εμπειρίκου, Τάσου Λειβαδίτη, Σάμουελ Μπέκετ και Α.Αρτώ.

Η συνθέτρια Σοφία Καμαγιάννη καταθέτει τις προσωπικές διαδρομές με κύριο άξονα τη μουσική (ζωντανή και ηχογραφημένη) και αρκετή διάθεση πειραματισμού. Η αναζήτηση αυτή -όχι τυχαία- συμπεριλαμβάνει λόγο, εικόνα και χορό. Δρόμοι διαφορετικοί που τους ενώνουν κοινές ανάγκες και που αλληλοσυμπληρώνονται σε μια διαδοχή αισθήσεων που δίνουν σχήμα στη μουσική.

Τη μουσική έγραψε η Σοφία Καμαγιάννη. Την αποδίδουν ζωντανά το σύνολο κρουστών "Κρούσις" του Δημοτικού Ωδείου Πατρών και η Μαρία Μιχαλοπούλου στο πιάνο, με το συντονισμό του Κώστα Σηφάκη. Στην ηχογραφημένη μουσική παίζουν ο Βαγγέλης Ζωγράφος (κόντρα μπάσο) και το κουαρτέτο εγχόρδων L'anima. Χορεύουν η Νικολέτα Καρμίρη και η Κωνσταντίνα Μικρούτσικου. Στο ρόλο της λυρικής τραγουδίστριας εμφανίζεται η Τέτα Χαντζάρα. Η χορογραφία είναι της Ολυμπίας Αγαλιανού και οι φωτισμοί του Στράτου Κουτράκη.

Το "Rabila Co" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο στο θέατρο "ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ" του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πατρών.

Παραστάσεις: Σάββατο 4/10 και Δευτέρα 6/10 στις 9 το βράδυ και Κυριακή 5/10 στις 7 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ (δυο παραστάσεις).
Tιμή εισιτηρίου:15 ευρώ
Τηλ. κρατήσεων: 6932009218