Quattro στην γκαλερί Τin T

02.10.2003
Η γκαλερί Τin T παρουσιάζει από τις 25 Σεπτεμβρίου ως τις 25 Οκτωβρίου παρουσιάζει την έκθεση Quattro με τους Augusto Canedo, Vitor Espalda και Raquel Gralheirο από την Πορτογαλία και τη Daniela Steele από τη Βραζιλία.
Η γκαλερί Τin T (Χρυσ. Σμύρμης 13, Θεσσαλονίκη) παρουσιάζει από τις 25 Σεπτεμβρίου ως τις 25 Οκτωβρίου παρουσιάζει την έκθεση Quattro με τους Augusto Canedo, Vitor Espalda
και Raquel Gralheirο από την Πορτογαλία και τη Daniela Steele από τη Βραζιλία.
Ο Augusto Canedo διερευνά την τοπιογραφία των σωμάτων, απομονώνοντας και μεγεθύνοντας μέρη του σώματος, αναδεικνύοντας τον αισθησιασμό και τον ερωτισμό που εκπέμπουν. Πως γεννιέται η ερωτική επιθυμία; Είναι αποτέλεσμα μίας μυστικής επικοινωνίας των σωμάτων, ενός κρυμμένου διαλόγου; Πώς μπορεί όλη αυτή η φόρτιση να μεταφερθεί και να εγκλωβισθεί στο έργο του καλλιτέχνη;

Ο Vitor Espalda φωτογραφίζει στιγμιότυπα από την κίνηση του ανθρώπινου πλήθους στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Τις επεξεργάζεται στον Η/Υ, τις τυπώνει μεταξοτυπικά στα τελάρα του και τέλος επεμβαίνει ζωγραφικά. Το αποτέλεσμα είναι έργα που αντανακλούν με επιτυχία το ρυθμό της ζωής, την ανωνυμία και την απομόνωση στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η δουλειά της Raquel Gralheiro σφύζει από συναίσθημα, χρώματα και χιούμορ. Χρησιμοποιεί αντί για τους τυποποιημένους καμβάδες, πολύχρωμα υφάσματα, που τα επιζωγραφίζει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην ημπορεί κανείς να διακρίνει που αρχίζει η ζωγραφική και που μένει το ύφασμα ανέγγιχτο. Στόχος, η μεταφορά στη ζωγραφική ενός αισιόδοξου μηνύματος. Ενας ύμνος στη χαρά, την εμπιστοσύνη, τη φιλία, την αγάπη.

Η Daniela Steele περιγράφει τη Βραζιλία του '70. Η δικτατορία μόλις έχει τελειώσει και ένα κλίμα αισιοδοξίας και χαράς έχει κατακλύσει τους ανθρώπους. Διαγωνισμοί ομορφιάς, νίκες στο ποδόσφαιρο, όμορφες γυναίκες που απεικονίζονται στα ασπρόμαυρα έντυπα της εποχής. Το μήνυμα είναι: η χαρά της ζωής χωρίς φόβο.

Καθώς έχουν εκθέσει μαζί αρκετές φορές σε γκαλερί, αλλά και σε διεθνείς φουάρ, οι καλλιτέχνες αυτοί συνθέτουν κάθε φορά ένα οργανικό σύνολο, στο οποίο οι διαφορετικές μεταξύ τους δουλειές λειτουργούν συνεκτικά χωρίς ωστόσο να χάνεται η ατομικότητα κάθε μίας.