Tελευταίο τανγκό στο Παρίσι για τον Ηλία Πετρόπουλο...

04.09.2003
Υστερα από δύο χρόνια μάχης με το καρκίνο, πέθανε χθές το βράδυ σε νοσοκομείο των Παρισίων, ο έλληνας συγγραφέας Ηλίας Πετρόπουλος, που έγινε γνωστός στο πλατύ κοινό με το βιβλίο του '' Το εγχειρίδιο του καλού κλέφτη'' που εκδόθηκε στην Αθήνα το 1979 από τον εκδοτικό οίκο Νεφέλη. Aγαπήθηκε, αλλά και εκδιώχθηκε για τον αναρχικό χαρακτήρα των γραπτών του και τη σαρκαστική του διάθεση απέναντι σε καθετί συμβατικό...
Υστερα από δύο χρόνια μάχης κατά του καρκίνου, πέθανε το βράδυ της Τετάρτης, 3 Σεπτεμβρίου, σε νοσοκομείο των Παρισίων, ο έλληνας συγγραφέας Ηλίας Πετρόπουλος.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1928,σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, εγκαταστάθηκε στο Παρίσι από το 1973. Εγινε γνωστός στο πλατύ κοινό με το βιβλίο του Το εγχειρίδιο του καλού κλέφτη που εκδόθηκε στην Αθήνα το 1979 από τον εκδοτικό οίκο Νεφέλη.

Αλλα έργα του: Ρεμπέτικα τραγούδια ( Αθήνα 1968 ), Καλιαρντά ( Αθήνα 1971 ), Kiosque grec, La Voiture grecque, Cages d'oiseaux, Moments en Grece (Το ελληνικό περίπτερο, Aυτοκίνητο, Kλουβιά πουλιών και Στιγμές στην Ελλάδα) που εκδόθηκαν στο Παρίσι το 1976, Ο τούρκικος καφές εν Ελλάδι ( Αθήνα 1979 ), Το μπουρδέλο ( Αθήνα 1980 ), Θεσσαλονίκη: η μνήμη μιάς πόλης ( Παρίσι 1982 ), Πτώματα, πτώματα, πτώματα ( Αθήνα 1988, ο μύσταξ (Αθήνα 1989 ) Ρεμπετολογία ( Αθήνα 1990 ) και το τελευταίο βιβλίο εμπνευσμένο από τη μόδα του εσώρουχου στρινγκ, πιστό στο στύλ Πετρόπουλου: Ο κουραδοκόφτης.

Ο Ηλίας Πετρόπουλος έχει γράψει και ποίηση: η τελευταία έκδοση είχε τον τίτλο ''Ποτέ και τίποτα'' και εκδόθηκε στην Αθήνα το 1993. Καταδικάστηκε 4 φορές από τα ελληνικά δικαστήρια γιά τον αναρχικό χαρακτήρα των γραπτών του, εκ των οποίων τις 3 κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.