"Ταξίδια μακρινά " ως τη ... Βαβέλ!

04.09.2003
Από τις 4 έως τις 7 Σεπτεμβρίου και για όγδοη συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς που διοργανώνει το περιοδικό Βαβέλ, ανοίγει τις πύλες του στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν έργα πολλών σπουδαίων ξένων και Ελλήνων σχεδιαστών.
Από τις 4 έως τις 7 Σεπτεμβρίου και για όγδοη συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς που διοργανώνει το περιοδικό Βαβέλ, ανοίγει τις πύλες του στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν έργα πολλών σπουδαίων ξένων και Ελλήνων σχεδιαστών με το αφιέρωμα στον Αργεντινό θρύλο του κόμικς Αλμπέρτο Μπρέτσια, ενός από τους σημαντικότερους δημιουργούς κόμικς να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το θάνατο του και με αφορμή αυτή την επέτειο, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πρωτότυπη δουλειά του, σε μια έκθεση που οργανώνει ο "νεαρός" του φίλος Latino Imparato, στον οποίο εμπιστεύτηκε τα πρωτότυπα έργα του (όσα σώθηκαν από τις μετακομίσεις, τις διώξεις και από τη "μανία" των συλλεκτών, όταν ο Alberto Breccia έγινε cult φυσιογνωμία). Ο Latino Imparato ανέλαβε το δύσκολο έργο να επανεκδώσει στα γαλλικά, σε εκπληκτικές εκδόσεις, το έργο του Alberto Breccia και δέχθηκε να παρουσιάσει στο Φεστιβάλ, για πρώτη φορά στην Ευρώπη, έναν τόσο μεγάλο αριθμό πρωτοτύπων του φοβερού "γέρου".

Παράλληλα, η έκθεση περιλαμβάνει:
- Εκθεση- αφιέρωμα στον Dave McKean, έναν από τους πιο cult σύγχρονους "δημιουργούς εικόνων". Στο "ταξίδι" του στα κόμικς, μας έδωσε και μας δίνει εικόνες και ιστορίες εξαιρετικής ομορφιάς και ποιότητας, πρωτοπορώντας και αναζητώντας πάντα νέα εκφραστικά μέσα.

- Τις γαλλικές ομάδες ΑΜΟΚ, η δουλειά του Ελβετού Τόμας Οτ , του Ιταλού Τζουζέπε Παλούμπο και του Γάλλου Αλεξ Μπαρμπιέ

-Φυσικά δεν απουσιάζει το αφιέρωμα στους Ελληνες καλλιτέχνες, τον Βερύκιο, Βιτάλη, Δερβενιώτη, Ζαφειράτο, Ζερβό, Ζήκο, Θωμά, Μπότσο, Ναβροζίδου, Παπαστάμο, Πεχλιβανίδη, Solup, Ταμπακέα και Ωρυνό.

- Τέλος, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ξεχωριστά γκράφιτι από τις ομάδες Carpe Diem και Γραμματόσημα από Φανταστικά Εθνη από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στους F.U.N. H ιδέα των F.U.N. (Funtastic United Nations) γεννήθηκε το 2001 από τους ιταλούς Piermario Ciani και Vittore Baroni.

Διάρκεια έκθεσης: 4- 7 Σεπτεμβρίου
Είσοδος: Ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση www.babel-festival.gr