"Η φωλιά του κούκου" στο Θέατρο Νέο Ριάλτο

26.08.2003
"Η φωλιά του κούκου", το αριστούργημα του Ντέιλ Βάσερμαν πρόκειται να ανεβεί στο Θέατρο Νέο Ριάλτο σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Πρόκειται για ένα έργο σκληρό με τραγικοκωμικές σκηνές, βαθύτατα κοινωνικό και πολιτικό, που πρωτοπαρουσιάστηκε σε θεατρική σκηνή του Μπρόντγουέη με τον Κερκ Ντάγκλας στο ρόλο του Ρατνλ Μακ Μέρφυ, ενώ στον κινηματογράφο τον αντίστοιχο ρόλο υποδύθηκε ο Τζακ Νίκολσον, όπου γνώρισε τεράστια επιτυχία κι έκανε το έργο γνωστό σε όλον τον κόσμο.
"Η φωλιά του κούκου", το αριστούργημα του Ντέιλ Βάσερμαν πρόκειται να ανεβεί στο Θέατρο Νέο Ριάλτο σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη. "Η φωλιά του κούκου", έργο σκληρό με τραγικοκωμικές σκηνές, βαθύτατα κοινωνικό και πολιτικό πρωτοπαρουσιάστηκε σε θεατρική σκηνή του Μπρόντγουέη με τον Κερκ Ντάγκλας στο ρόλο του Ραντλ Μακ Μέρφυ, ενώ στον κινηματογράφο τον αντίστοιχο ρόλο υποδύθηκε ο Τζακ Νίκολσον, όπου γνώρισε τεράστια επιτυχία κι έκανε το έργο γνωστό σε όλον τον κόσμο.
Ο Ραντλ Μακ Μέρφυ είναι ένας γοητευτικός άνδρας που έχει καταδικαστεί για δευτερεύοντα εγκλήματα. Αρχίζει να εκτίει την ποινή του στις αγροτικές φυλακές αλλά, επειδή γινεται "βίαιος" μεταφέρεται για έξι μήνες σ' ένα κρατικό ψυχοθεραπευτήριο. Εκεί θα έρθει σε μεγάλη αντίθεση με την προϊσταμένη του ιδρύματος και θα ξεσηκώσει τους ασθενείς του τμήματός του κατά του συστήματος ψυχικής θεραπείας γενικά και κατά της προϊσταμένης ειδικότερα. Το τέλος του έργου, πικρό όσο και αληθινό, θα καταδείξει πόσο η ατομικότητα πνίγεται από τα σύγχρονα συστήματα και πώς η οργανωμένη εξουσία εξουδετερώνει κάθε φωνή αντίδρασης.
Το ρόλο του Ραντλ Μακ Μέρφυ θα ερμηνεύσει στο θέατρο Νέο Ριάλτο ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και την προϊσταμένη του ιδρύματος η Έφη Μουρίκη.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνικά-κοστούμια: Χρήστος Μπούφας
Φωτισμός: Παναγιώτης Μανούσης
Μουσική: Διονύσης Τσακνής

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Έφη Μουρίκη, Στάθης Βούτος, Χρήστος Γιάνναρης, Τόνια Ζησίμου, Πάνος Σταθακόπουλος, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Γιάννης Κοτσαρίνης, Δημήτρης Μενούνος, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Θανάσης Λιάσκος.

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαήερο Οκτωβρίου.