Ο φωτογράφος που γδύνει τα κορίτσια της διπλανής πόρτας

09.10.2013
Αληθινά κορίτσια, σε αληθινά περιβάλλοντα, με κανονικά ρούχα και πραγματικό βλέμμα. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα όλης της καριέρας του φωτογράφου Ρίτσαρντ Κερν (Richard Kern). Να φωτογραφίζει τα λεγόμενα «κορίτσια της διπλανής πόρτας» σε πόζες προκλητικές -ή και όχι τόσο προκλητικές- που όμως η αθωότητά τους - τελικά - τις ανάγει σε Λολίτες του πόθου. Ο Ρίτσαρντ Κερν - underground κινηματογραφιστής, συγγραφέας και φωτογράφος - γεννήθηκε στην Βόρεια Καρολίνα το 1954. Έζησε και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη. Από το 2000 αφιέρωσε τον εαυτό του στις εκθέσεις φωτογραφίας και στη σειρά βίντεο με τίτλο «Shot By Kern». Αληθινά κορίτσια που ονειρεύονται να μεταμορφωθούν σε New York Girls, μέσα από το στάιλινγκ και την κάμερα. Αυτά είναι τα κορίτσια του Κερν, ο οποίος βιοπορίζεται φωτογραφίζοντας για τα περιοδικά: Vice, Purple, GQ και Playboy. Περισσότερα στο www.richardkern.com Χ.Τσατσαράγκου

Αληθινά κορίτσια, σε αληθινά περιβάλλοντα, με κανονικά ρούχα και πραγματικό βλέμμα. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα όλης της καριέρας του φωτογράφου Ρίτσαρντ Κερν (Richard Kern). Να φωτογραφίζει τα λεγόμενα «κορίτσια της διπλανής πόρτας» σε πόζες προκλητικές -ή και όχι τόσο προκλητικές- που όμως η αθωότητά τους - τελικά - τις ανάγει σε Λολίτες του πόθου.

Ο Ρίτσαρντ Κερν - underground κινηματογραφιστής, συγγραφέας και φωτογράφος - γεννήθηκε στην Βόρεια Καρολίνα το 1954. Έζησε και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη. Από το 2000 αφιέρωσε τον εαυτό του στις εκθέσεις φωτογραφίας και στη σειρά βίντεο με τίτλο «Shot By Kern». Αληθινά κορίτσια που ονειρεύονται να μεταμορφωθούν σε New York Girls, μέσα από το στάιλινγκ και την κάμερα. Αυτά είναι τα κορίτσια του Κερν, ο οποίος βιοπορίζεται φωτογραφίζοντας για τα περιοδικά: Vice, Purple, GQ και Playboy.

Περισσότερα στο www.richardkern.com

Χ.Τσατσαράγκου