"Συν Αθηνά": Στέγη για τις δημιουργικές ομάδες της πόλης

08.10.2013
H Στέγη «ΣυνΑθηνά» είναι ένας χώρος συνάντησης , οργάνωσης και υλοποίησης δράσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη.

H Στέγη «Συν Αθηνά» είναι ένας χώρος συνάντησης, οργάνωσης και υλοποίησης δράσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη.

Ο χώρος προσφέρεται από το Δήμο Αθηναίων στις δημιουργικές ομάδες της πόλης μας και βρίσκεται στην οδό Αθηνάς, στη Βαρβάκειο απέναντι από τη Δημοτική Αγορά. Πρόκειται για ένα μικρό μακρόστενο κτίριο, το οποίο ανακαινίστηκε με τη συνεργασία της δημιουργικής κοινότητας «Imagine the City», ιδιωτικών χορηγών και υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων.

Η Στέγη «Συν Αθηνά» είναι η απτή εκδοχή της δικτύωσης του Δήμου με ομάδες πολιτών. Αυτό που εκφράζεται μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα «Συν Αθηνά», στο παλιό αυτό κτίσμα της πλατείας, αποκτά τον φυσικό του χώρο. Όπως ακριβώς η πλατφόρμα «δίνει βήμα» στις δημιουργικές ομάδες που φροντίζουν την πόλη, έτσι τώρα ο Δήμος «δίνει στέγη» στις συλλογικές δράσεις των κατοίκων για να διευκολύνει την πραγματοποίησή τους.

Η δημιουργία της Στέγης είναι από μόνη της μια δράση. Είναι αποτέλεσμα συμμετοχής, συνεργασίας, εμπιστοσύνης και δείγμα εφευρετικότητας και φαντασίας. Εκφράζει μια σειρά από καλές πρακτικές, βασιζόμενες στην αρχή της αειφόρου ανάπτυξης με τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας, με την επαναχρησιμοποίηση επίπλων και την ελεύθερη έκφραση καλλιτεχνών. Ελπίζουμε να αποτελέσει μια ένεση ζωής σε έναν από τους πιο κεντρικούς και εμπορικούς δρόμους της Αθήνας.

Τα εγκαίνια της στέγης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013, στις 19:00. Θα είναι ανοιχτή στο κοινό όλη μέρα, φιλοξενώντας δράσεις ομάδων πολιτών και Μ.Κ.Ο.

INFO:
website: www.synathina.gr
facebook page: https://www.facebook.com/SunAthina
e-mail: [email protected]