Τον Μάρτιο οι ολοκαίνουργιοι The Fray

09.02.2012
Η Epic Records θα κυκλοφορήσει το πολύ-αναμενόμενο τρίτο album των Fray, Scars& Stories, στις 5 Μαρτίου.

Η Epic Records θα κυκλοφορήσει το πολύ-αναμενόμενο τρίτο album των Fray, Scars& Stories, στις 5 Μαρτίου. Το διπλά-πλατινένιο ντεμπούτο της μπάντας το 2005, που περιλάμβανε το single “How to Save a Life,” κέρδισε πολύ θετικά σχόλια από το People Magazine, που αποκάλεσε το album “εθιστικό.” Οι Fray, που κέρδισαν μία Grammy υποψηφιότητα το 2010 για την ομότιτλη κυκλοφορία τους, τους έδωσε πολυάριθμες τηλεοπτικές εμφανίσεις, όπως στα “The David Letterman Show,” “The Today Show,” “Good Morning America,” “The Tonight Show” και σε πολλά άλλα show. To πρώτο single του νέου album, “Heartbeat”, είναι τώρα διαθέσιμο για download στο iTunes. Η μπάντα ερμήνευσε για πρώτη φορά το single στο “Jimmy Kimmel single on “Jimmy Kimmel Live!”.

Το Scars & Stories ξεκίνησε την πορεία του με το “Heartbeat,” για το οποίο ο τραγουδιστής της μπάντας, Isaac Slade, δήλωσε: “Αυτό το τραγούδι δημιουργήθηκε μέσα σε μία περίοδο της ζωής μου που προσπαθούσα σκληρά να είμαι ανοιχτός σε οτιδήποτε βρισκόταν στο δρόμο μου. Ταξίδεψα στη Βόρια Αφρική και στη Ρουάντα με έναν φίλο και στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο να μείνω ανοιχτός σε τόσο πολύ πόνο. Αλλά μετά κατέληξα να γνωρίζω τόσους πολλούς cool ανθρώπους που σου δίνουν έμπνευση και όλες αυτές οι ιδέες για στίχους και μελωδίες άρχισαν να βγαίνουν.” Η έμπνευση ήρθε ειδικά από τη γνωριμία με μία εξορισμένη γυναίκα. Ο Slade αποκαλύπτει για τη στιγμή που της κρατούσε το χέρι: “Ένιωσα τόσο συνδεδεμένος μαζί της. Δεν ξέρω αν ήταν ο δικός της παλμός ή ο δικός μου.”

Το album ηχογραφήθηκε στο θρυλικό Blackbird Studios του Nashville. Οι Fray βελτίωσαν τον ήχο τους με τη βοήθεια του παραγωγού Brendan O’Brien (Bruce Springsteen, Pearl Jam, και Neil Young). Στη νέα ηχογράφηση, η μπάντα μετέτρεψε τις εμπειρίες ζωής σε μία συλλογή από τραγούδια που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα αλλά διατηρούν ακόμη την ποπ ευαισθησία. Η δημιουργία του Scars and Stories είναι η μεγαλύτερη εμπειρία της μπάντα, μουσικά και στιχουργικά. “Στον πρώτο μας δίσκο δεν εμπιστευόμασταν ακόμα τους εαυτούς μας,” λεει ο Slade. “Ξελυθήκαμε στο δεύτερο album αλλά υπήρχε ακόμη λίγο δισταγμός. Αλλά σε αυτό, ξεχυθήκαμε και παίξαμε όσο πιο δυνατά μπορούσαμε.”

Οι Fray είναι οι Isaac Slade (πιάνο/φωνητικά), Joe King (κιθάρα/φωνητικά), Dave Welsh (κιθάρα) και Ben Wysocki (ντράμερ). Η μπάντα σχηματίστηκε το 2002 όταν οι δύο φίλοι από το λύκειο, Slade και King, συναντήθηκαν στο τοπικό κατάστημα με κιθάρες. Το group έλαβε διεθνή επιτυχία με το πρώτο του single, “Over My Head (Cable Car),” που βρέθηκε στο top 10 των ΗΠΑ. Η κυκλοφορία του δεύτερου τους single, “How to Save a Life”, τους έφερε την παγκόσμια φήμη και το δεύτερο ομότιτλο album έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα του Billboard chart και επίσης, ήταν προτεινόμενο για Grammy Award στη κατηγορία Best Pop Vocal Album. Οι Fray βρέθηκαν στο #84 του Billboard “Artists of the Decade” το 2010.