23 Ευρωπαίοι στην Ουάσιγκτον

04.06.2003
Ενδεκα γκαλερί της Ουάσιγκτον ανοίγουν τον Ιούνιο τις πόρτες τους σε 23 Ευρωπαίους καλλιτέχνες. Η γκαλερί "Elizabeth Roberts" επέλεξε τον Ελληνα ζωγράφο και εικονογράφο Κωνσταντίνο Κακανιά, που μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Ελλάδας και Καλιφόρνιας.
Ενδεκα γκαλερί της Ουάσιγκτον, σε συνεργασία με τις πρεσβείες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ουάσιγκτον, ανοίγουν τον Ιούνιο τις πόρτες τους σε 23 Ευρωπαίους καλλιτέχνες.
Οι εκθέσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν ζωγραφική, σχέδιο, και φωτογραφία, δίνουν την ευκαιρία στους κατοίκους της αμερικανικής πρωτεύουσας να γνωρίσουν καλλιτέχνες από τις 15 χώρες της ΕΕ, πολλοί εκ των οποίων διαπρέπουν εκτός των συνόρων της Ευρώπης.
Η γκαλερί "Elizabeth Roberts" επέλεξε τον Ελληνα ζωγράφο και εικονογράφο Κωνσταντίνο Κακανιά (έργο του στη φωτο), τον οποίο περιγράφει ως έναν "γνήσιο σατιρικό καλλιτέχνη", που μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Ελλάδας και Καλιφόρνιας και έγινε ευρύτερα γνωστός στις ΗΠΑ με την έκδοση του βιβλίου του "Κυρία Τεπενδρή: Τα Σύγχρονα Χρόνια της", όπου η ομώνυμη ηρωίδα είναι Ελληνίδα νεοϋορκέζα αλεξανδρινής καταγωγής, δημιούργημα της ευρηματικής και σκανδαλιστικής φαντασίας του καλλιτέχνη. Οι περιπέτειές της παρουσιάσθηκαν για πρώτη φορά ως σχέδια στο περιοδικό των New York Times. Τα εγκαίνια των εκθέσεων πραγματοποιούνται συγχρόνως και στις 11 γκαλερί την Τετάρτη 4 Ιουνίου.